nieuws

Zwolle krijgt 100 meter hoge blikvanger langs A28

bouwbreed Premium

zwolle – Het silhouet van Zwolle krijgt er een nieuwe blikvanger bij. Langs de A28 verrijst vanaf volgend jaar een bijna honderd meter hoge kantoortoren van het nieuwe pand van ABN Amro Verzekeringen.

De nieuwbouw is de eerste stap in de ontwikkeling van de A28-zone. Deze corridor van zo’n 80 hectare langs de snelweg zal plaats bieden aan kantoren, grootschalige winkels zoals bouwmarkten of een meubelboulevard en verder vrijetijdsvoorzieningen zoals een megabioscoop of een sporthal. De ontwikkelingscombinatie Spoolderwerk, bestaande uit DLH Projectontwikkeling, Moes Bouwbedrijf en Trebbe Bouw, realiseren samen met Bouwfonds Vastgoedontwikkeling het nieuwe kantorenpand in het eerste van de vier deelgebieden. In de 95 meter hoge toren en de onderbouw met vegetatiedak is straks plaats voor 1200 werknemers en een kleine vijfhonderd auto’s. Het kantoor is ontworpen door architectenbureau PPKS uit Chicago. De bouw start in de tweede helft van 2003 en moet twee jaar later klaar zijn. De ontwikkeling van de rest van de A28-zone, die een samenhangende entree voor de stad moet vormen, zal in totaal nog zo’n vijftien jaar in beslag nemen.

Reageer op dit artikel