nieuws

Zweedse en Deense raadgevers fuseren

bouwbreed Premium

Zweedse en Deense raadgevers fuseren

stockholm – Het Zweedse raadgevend ingenieursbureau Sweco neemt de Deense branchegenoot Carl Bro over. De partijen hebben daarover een intentieakkoord bereikt. De bundeling leidt volgens hen tot een krachtige internationale speler met een duidelijk leidende positie in ScandinaviÎ en de inname van de vijfde plaats op de ranglijst van grootste raadgevingsbureaus in Europa. De gezamenlijke omzet van de partners bedraagt circa 5 miljard Zweedse kroon, ofwel 550 miljoen euro. Sweco en de Carl Bro groep zijn ongeveer even groot, met dien verstande dat Sweco zich tot dusver in hoofdzaak beperkt tot bedrijvigheid in ScandinaviÎ en Carl Bro ook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland van de partij is. De omzet wordt primair door zowel de Zweden als de Denen binnengehaald in de marktsegmenten voor bouw, gww, architectuur en installatietechniek. Ook op het gebied van waterbeheer, milieu, energie en transport zijn er aanzienlijke overlappingen, en daarmee kans op synergievoordelen. Een fusie levert bovendien meer mogelijkheden op voor verdere expansie in Groot-BrittanniÎ/Ierland, luidt een van de andere hoofdargumenten.

Reageer op dit artikel