nieuws

Woonschepenhaven niet haalbaar

bouwbreed Premium

Woonschepenhaven niet haalbaar

den haag – Het realiseren van een woonschepenhaven in de gemeente Haarlemmermeer is financieel niet haalbaar. Dit blijkt uit de haalbaarheidsstudie die is uitgevoerd in opdracht van de provincie Noord-Holland, de gemeente Haarlemmermeer en Rijkswaterstaat. Belangrijkste reden is dat er een negatief saldo van circa 4 miljoen euro is. De aanleg zou in totaal 15 miljoen euro kosten. Het tekort heeft te maken met de hoge kosten voor een beweegbare brug, hoge dijken, het treffen van risicovoorzieningen, de lager geschatte opbrengsten van de grond en het beperkt aantal bewoners van woonschepen dat belangstelling heeft. Op 4 november organiseren de drie overheden een informatieavond voor de woonschipbewoners van de gemeente Haarlemmermeer en het Amsterdams Bos. Dan worden ook de resultaten van het nog lopende onderzoek naar kleinschalige alternatieve locaties voor de nog resterende zeventien woonschepen bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel