nieuws

Wienerberger bouwt vertrouwen beurs op

bouwbreed Premium

Wienerberger bouwt vertrouwen beurs op

wenen – Baksteenfabrikant Wienerberger denkt op de kapitaalmarkt profijt te trekken van de nieuwe Corporate Governance Kodex in Oostenrijk. ìOnze financiÎle markt krijgt zijn laatste ontbrekende bouwsteen om in de internationale vergelijking een zeer hoge standaard te bereikenî, aldus bestuursvoorzitter W. Reithofer. ìDe strenge grondregels voor het goed leiden van de ondernemingen en transparantie zullen het vertrouwen van de investeerders in de beursgenoteerde Oostenrijkse maatschappijen verder verbeteren. Wienerberger is de moedermaatschappij van de Nederlandse Tercafabrieken. Het Oostenrijkse baksteenconcern voert al jaren de strategie van duurzame en op de lange termijn gerichte stijging van de waarde van de onderneming. De heldere wijze waarop het bedrijf de contacten met beleggers onderhoudt, is beloond met diverse prijzen. Volgens Reithofer brengt Wienerberger vrijwel alle regelingen van de nieuwe Corporate Governance al in praktijk. ìWe blijven verder werken aan verbeteringen en zullen de aanvullende punten zo goed mogelijk invullen.î

Reageer op dit artikel