nieuws

Weer topman Verkeer en Waterstaat weg

bouwbreed Premium

Weer topman Verkeer en Waterstaat weg

den haag – Een derde topman op rij verlaat het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Plaatsvervangend secretaris-generaal A. van Delden stapt per 1 december over naar het ministerie van VROM. Secretaris-generaal R. Pans stapte eerder dit jaar over naar de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Zijn opvolger wordt per 1 januari de huidige topman bij het ministerie van Financi’n G. van Maanen. Deze is gisteren door de ministerraad benoemd. Vorige maand kondigde directeur-generaal H. Prins zijn vertrek aan. Geruchten van een ruzie in de top over de toekomst van Rijkswaterstaat deden toen de ronde. Een woordvoerder van het ministerie ontkent dat die ruzie er toen was, of dat daar nu sprake van is. ‘Van Delden was tweede plaatsvervangend secretaris-generaal en tijdelijk aangesteld voor een project.’ Dat project, waaraan hij ruim twee jaar werkte betreft de vernieuwing van de werkwijze en organisatie van het ministerie. De leiding van het ministerie is nu in handen van waarnemend secretaris-generaal P. Heij. Hij vult het gat op tot in januari de nieuwe secretaris-generaal in dienst treedt. Dat is na het verschijnen van het rapport van de parlementaire enqu’tecommissie bouwnijverheid. ‘Ook als de bouwenqu’te er niet was geweest, was het zo gelopen’, volgens de woordvoerder.

Reageer op dit artikel