nieuws

Vos wil liever ‘echt debat’

bouwbreed Premium

Vos wil liever ‘echt debat’

den haag – Voorzitter Vos van de parlementaire enqu’tecommissie presenteert haar rapport liever zonder dat er verkiezing in aantocht zijn. Nu het kabinet is gevallen, worden nieuwe verkiezingen uitgeschreven. Directe gevolgen voor het enqu’terapport zijn er niet, maar de voorzitter vindt ‘een echt debat wenselijker’. Na de presentatie van het rapport volgt een debat in de Tweede Kamer. In die tijd moeten de verkiezingen nog plaatsvinden en is de strijd om de stemmen waarschijnlijk in volle gang. Voor de VVD is gisteren een nieuw lid in de commissie benoemd. W. van Beek volgt G. de Vries op die nu bij de Europese Conventie werkzaam is. Van Beek is druk bezig met inlezen. ‘Hij probeert zo volwaardig mogelijk mee te draaien’, aldus Vos. Van Beek begon zijn carriëre als financieel manager bij de Gloeilampenfabriek van Philips. In 1978 trad hij toe tot de gemeenteraad van Maarheeze, waar hij in 1986 wethouder werd. Daarna ging hij naar de provincie Noord-Brabant, eerst als lid van Provinciale Staten, daarna als gedeputeerde. Van Beek zit al vier jaar in de Tweede Kamer.

Reageer op dit artikel