nieuws

Vos verwacht snel opvolger De Vries

bouwbreed

Vos verwacht snel opvolger De Vries

den haag – Voorzitter Vos verwacht dat de opvolging in de parlementaire-enquÍtecommissie bouwnijverheid snel rond komt. VVDíer De Vries stapte er vrijdag uit omdat hij werd benoemd als lid van de Europese Conventie. Vos sprak over het vertrek van een zeer gewaardeerde collega. Overigens is de invulling niet aan haar, maar aan de Tweede Kamer. Het vertrek van De Vries kwam onverwacht. ìHet is allemaal heel snel gegaan, ook voor De Vries zelfî, aldus Vos. Zij ontkent dat invulling van de vacature geen nut zou hebben. ìNatuurlijk heeft het zin, waarom niet?î, aldus de voorzitter. De nu ontstane lege plek is niet de eerste deze commissie. Door de verkiezingen keerden drie van de zeven leden niet terug. De plek voor de VVD bleef het langst onbezet. Eerst wilde de liberalen afwachten tot na de formatie. Behoorlijke druk van Vos leidde alsnog tot een vlotte benoeming van De Vries. Een woordvoerder van de fractie verwacht dat de beslissing over wie De Vries opvolgt op zijn vroegst op 16 oktober valt. Tot die tijd vergadert de Tweede Kamer niet, in verband met het overlijden van prins Claus.

Reageer op dit artikel