nieuws

Volvo presenteert compacte wielladers

bouwbreed

Volvo presenteert compacte wielladers

den haag – Volvo Construction Equipment heeft twee nieuwe compacte wielladers gepresenteerd, de L20B en de L25B, respectievelijk met hefcapaciteiten van 1,8 en 2 ton. De machientjes zijn maar 2,5 meter hoog en zijn bij uitstek geschikt voor kleine ruimten. Van beide is de cabine in een half uurtje te verwijderen, bij voorbeeld voor werk binnen. Voor de laders zijn zestig uitrustingsstukken beschikbaar, die binnen een paar seconden aan de machine kunnen worden gehangen, dikwijls zonder dat de machinist hoeft uit de stappen. Door het systeem van parallelle laadarmen zijn de laders geschikt voor vorken. De motor in beide machines is een direct ingespoten viertact Volvo-diesel met vier cilinders in lijn. In de L20B levert de motor 41kW (= 56 pk) bij 2300 toeren en in de L25B 45kW ofwel 62 pk. Opvallend is het in een hoek geplaatst dashboard, waardoor het zicht naar voren is verbeterd en de belangrijke functies toch goed zichtbaar zijn.

Reageer op dit artikel