nieuws

Vervuild zand Breda mag blijven liggen

bouwbreed Premium

Vervuild zand Breda mag blijven liggen

BREDA – De 345.00 ton thermisch gereinigde zand die gebruikt is onder de op- en afritten bij knooppunt Princeville bij Breda mag van de gemeente blijven liggen. Aan het begin van dit jaar bleek bij een controle dat het zand niet in categorie 1 maar in de meer vervuilde categorie 2 viel. Volgens het Bouwstoffenbesluit gelden voor het gebruik van zand van categorie 2 extra eisen. Rijkswaterstaat liet vier bureaus onderzoek doen naar de vervuiling en maatregelen zodat de constructie voldeed aan het Bouwstoffenbesluit. Breda vond de voorgestelde maatregelen te vaag en ontoereikend en wilde harde garanties dat de isolatieconstructie voldoet aan het Bouwstoffenbesluit. Die garantie is er nu gekomen en daar gaat de gemeente Breda mee akkoord.

Reageer op dit artikel