nieuws

Verbinding veiling en Schiphol van de baan

bouwbreed Premium

Verbinding veiling en Schiphol van de baan

schiphol – Een ondergrondse baan tussen de bloemenveiling Aalsmeer en Schiphol is definitief van de baan. Ook een snelle railverbinding die aansluit op de HSL-Zuid is vooralsnog kansloos. Het ministerie is niet van plan bij te springen en daarmee is acht jaar studie van de stichting OLS voor niets geweest. Dat blijkt uit antwoorden van minister De Boer (verkeer en waterstaat) op kamervragen van CDA-lid Hessels. Jaren ijverden de leden van de stichting Ondergronds Logistiek Systeem voor een hi-tech verbinding tussen de bloemenveiling en Schiphol. Toen bleek dat een ondergronds systeem nooit rendabel zou worden, werd de inzet en de naam van de stichting gewijzigd in een ongestoord systeem. Ook een TGV-achtige variant voor goederen is als onrealistisch afgedaan. “Te lang is gefocust op de technische uitwerking. Daarbij is het doel om te komen tot een slimme verbinding tussen weg, rail en lucht een beetje uit het oog verloren”, legt planoloog De Groot van de Bloemenveiling uit. De Bloemenveiling, Schiphol, Connekt, NDL, Railinfrabeheer, Railned en ATAN hebben jarenlang de mogelijkheden onderzocht. De conclusie is dat zo’n goederensysteem alleen kansrijk is als bij Hoofddorp een railterminal komt. Aangezien daarvoor geen plannen bestaan, is de kans op een concreet project uiterst klein geworden.

Reageer op dit artikel