nieuws

Venlo groenste stad van Nederland

bouwbreed Premium

Venlo groenste stad van Nederland

EDE – Venlo is donderdag uitgeroepen tot groenste stad van Nederland in 2002. Almere behaalde de tweede plaats. In de categorie ‘Dorpen en kleine steden’ van de nationale groencompetitie Entente Florale won het Gelderse dorp Lichtenvoorde een prijs voor de beste groenvoorzieningen. Er deden dit jaar zes steden en drie dorpen aan deze competitie mee. Venlo en Lichtenvoorde dingen volgend jaar mee naar een prijs op de Europese Entente Florale. De jury noemde de ‘groenvisie’ van Venlo goed onderbouwd. Bovendien is de hoge ambitie ook in daden omgezet, aldus de jury. Lichtenvoorde werd onder meer geprezen om het vrijwilligersproject Kerkepaden Zieuwent. Het was de vierde keer dat de nationale versie van de Entente Florale werd gehouden. Vorig jaar gingen de prijzen naar Alphen aan den Rijn en Ommen. Alphen won Europees goud en Ommen brons.

Reageer op dit artikel