nieuws

Toch stadse fratsen in Klazienaveen

bouwbreed Premium

Toch stadse fratsen in Klazienaveen

den haag ­ De bouw van een groot woon­ en winkelcomplex in Klazienaveen kan doorgang vinden. De Raad van State heeft ook de laatste bezwaren van omwonenden afgewezen. Een groot deel van Klazienaveen loopt te hoop tegen de bouw van het winkelcentrum. De tegenstanders hebben al 1600 handtekeningen, de helft van de bevolking, opgehaald. Men wil geen stadse fratsen in het rustieke Klazienaveen, dat behoort tot de veenkoloniën. Het complex zal het zicht op het voor Klazienaveen zo karakteristieke water ontnemen. Ook zal het complex over het Echtenskanaal worden ‘overgekluisd’, waardoor de doorvaart wordt geblokkeerd. Dat betekent een einde aan de pleziervaart, aldus de Klazienaveners. Volgens de Raad van State biedt het winkelcentrum de Klazienaveners juist voordelen. Nu snijdt het kanaal het huidige winkelcentrum in tweeën. Als het complex er is, hoeven de inwoners niet meer zo lang te lopen. Daarnaast blijft het complex onder de 10 meter en zal het zicht niet ontnemen. Ook blijven er genoeg andere vaarroutes over.

Reageer op dit artikel