nieuws

Software voor plafonds en systeemwanden

bouwbreed Premium

werkendam ­ In de rij van aanbieders van software in de (af)bouw is Logitram aangeschoven met een reeks producten voor systeemwanden, systeemplafonds en vloeren. De modulaire software omvat ook calculatieprogramma’s voor arbeid, materiaal en hoeveelheden. In de nieuwste versie kan de klant zelfs bij de offerte een 3D­presentatie worden aangeboden.

De module Logicalc ZZP bepaalt exacte aantallen en hoeveelheden van arbeid en materiaal. Elke ruimte wordt in kaart gebracht en het programma berekent oppervlakten en maten, maakt begrotingen, offertes en bestellijsten. Aan het programma kan de bibliotheek van de belangrijkste leveranciers worden toegevoegd. “Daar staat of valt het systeem mee”, zegt commercieel directeur J. Boetekees van Logitram. “De leveranciers dienen hun leveringsprogramma’s digitaal up to date te houden en aan de gebruikers te leveren. De gebruikers moeten regelmatig de bibliotheek op peil houden.” Logibuild bepaalt aantallen, lengtes, oppervlakten en volumes en levert overzichtslijsten, calculeert hoeveelheden en kan optioneel automatisch deuren en wanden herkennen. Digitale tekeningen kunnen via de DXF/DWG­functie worden geïmporteerd.

Basis

Logiwall is speciaal ontworpen voor het moduleren en calculeren van systeemwanden. De tekening is de basis. Door de wanden te selecteren en er een bepaald type systeemwand aan te koppelen, zijn ze allemaal gemoduleerd naar de persoonlijke wensen. De wanden kunnen één voor één worden doorlopen en aangepast. Er zijn drie niveaus leverbaar. Voor Logigrid geldt, dat voor elke ruimte afzonderlijk het aantal panelen van systeemplafonds en de aantallen tegels voor vloeren zijn te berekenen, inclusief het percentage snijafval per ruimte. Door de rasters op verschillende manieren uit te lijnen zijn telkens de benodigde hoeveelheden en de percentages snijafval te berekenen. Ook kunnen voor het lichtplan lichtarmaturen in de rasters worden geplaatst. “Het mooie van dit modulair systeem is, dat het voor iedereen past”, zegt Boetekees. “In een workshop bepalen we het niveau waarop de toekomstige gebruiker met een pc en automatisering om gaat. Het heeft geen zin om iemand die nog nooit een muis heeft vastgehouden, meteen het meest uitgebreide programma te verkopen. Dan ligt het na een paar weken ongebruikt in een hoek. De beginnende gebruiker kan als het ware het systeem laten meegroeien met zijn behoefte. Als de klant het systeem koopt of huurt ­ allebei is mogelijk ­ installeren wij het en blokkeren wat niet gewenst is. Telkens als de klant aan een stap verder toe is, deblokkeren we dat deel.”

Reageer op dit artikel