nieuws

SFB Groep onderzoekt benadering werknemers door commerciële tak

bouwbreed Premium

den haag ­ De SFB Groep gaat de verkoopmethodes van de tussenpersoon Werkgevers & Werknemers onderzoeken. Het adviesbureau heeft namens de commerciële tak SFB Verzekeringen van de voormalige sociale verzekeraar, een brief gestuurd naar bouwvakkers waarin een bijspaarregeling wordt aangeboden voor het pensioen. Volgens FNV Bouw is de brief verwarrend en suggestief.

“Het SFB­logo boven de brief en de mededeling dat de werkgever erachter zou staan, wekken de indruk dat het aanbod van het vertrouwde SFB afkomstig is. Maar dat is dus niet zo”, reageert A. Pols verontwaardigd. Zij waarschuwt vakbondsleden er voor dat ze goed moeten nadenken voordat ze met de aangeboden bijspaarregeling akkoord gaan. “BPF Bouw heeft een eigen voorziening die veel beter is”. Bij de aannemersfederatie BouwNed wordt verontwaardigd gereageerd op de aanbieding van SFB Verzekeringen. “Wij zijn redelijk onaangenaam verrast en hebben op voorhand ons beklag gedaan”, laat woordvoerder L. Steijn weten. Bij de brancheorganisatie zijn de afgelopen weken verschillende telefoontjes binnengekomen met vragen over de brief.

Privatisering

Steijn beklaagt zich over de verwarrende situatie die is ontstaan sinds de privatisering van SFB Groep zo’n tien jaar geleden. “De commerciële tak van de SFB Groep gebruikt hetzelfde logo en dezelfde naam als de collectieve tak van de verzekeraar. Om duidelijk onderscheid te kunnen maken, zou daar een eind aan moeten komen.”

Aanpak

Werkgevers & Werknemers gaat bij ondernemingen langs en vraagt of het adressenbestand van de bouwer gebruikt mag worden om het personeel met het aanbod van de bijspaarregeling te benaderen. FNV Bouw heeft geen moeite met de commerciële aanpak, maar stoort zich aan het sfb­logo boven de brief en de zin ‘Uw werkgever staat erachter’, die volgens de vakbond de werkelijke bedoeling van het bureau verbloemen.

Reageer op dit artikel