nieuws

Sdu koopt Cobouw en Vastgoedmarkt

bouwbreed Premium

Sdu koopt Cobouw en Vastgoedmarkt

den haag ­ Uitgever Wolters Kluwer en de Sdu, de voormalige Staats Drukkerij en Uitgeverij, hebben in principe overeenstemming over de verkoop van vakbladuitgever Ten Hagen & Stam. Daardoor komen bladen als Cobouw en Vastgoedmarkt in handen van de Sdu. Daarmee is een einde gekomen aan een lange periode van onzekerheid voor de Haagse uitgever die eind vorig jaar door moeder Wolters Kluwer in de etalage werd gezet. Over de financiële voorwaarden van de verkoop willen beide bedrijven geen mededelingen doen. Sdu­directeur S. van Oostrom wil alleen kwijt dat Sdu de aankoop betaalt met leningen en eigen geld. Ook na de aankoop blijft de balanspositie gezond, zo meldt hij. Ten Hagen & Stam heeft 600 medewerkers en behaalde vorig jaar een omzet van 100 miljoen euro. Het bedrijf zal als volle dochter van Sdu onder eigen naam als zelfstandige entiteit doorgaan.

Reageer op dit artikel