nieuws

Schorsing plan Gusto Schiedam afgewezen

bouwbreed

Schorsing plan Gusto Schiedam afgewezen

den haag – De bouw van ruim tweehonderd woningen op het terrein van de voormalige scheepswerf Gusto aan de Nieuwe Maas in Schiedam-Zuid, kan mogelijk binnenkort van start gaan. De afstand tussen de woningen en de aanwezige bedrijven zal niet kleiner worden en evenmin zal er geluidsoverlast zijn. Dat stelt de Raad van State in een voorlopige uitspraak. Het bedrijf BSN Glasspack NV wilde, voordat de zaak definitief door de raad wordt behandeld, dat het rechtscollege het Gusto-plan van de gemeente Schiedam schorst, omdat zij vreest dat de afstand tussen haar loodsen en de woningen kleiner wordt en er geluids- en stankoverlast zou ontstaan door de bouw. Ook vindt het bedrijf dat er een verkeerschaos zou kunnen ontstaan, waardoor er ook een parkeerprobleem bij komt kijken. De Raad van State is het er niet mee eens dat er geluidshinder ontstaat, omdat uit rapporten is gebleken dat het vrachtverkeer van en naar het bedrijventerrein geen hogere geluidsbelasting veroorzaakt. Ook wijst het rechtscollege de twijfel van BSN Glasspack, dat het akoestisch rapport van de gemeente onjuist zou zijn, af. Van onveilige verkeerssituaties is er geen sprake, volgens de raad. De gemeente maakt een aparte ingang in het gebied voor bewoners en bezoekers, waar vrachtwagens geen toegang krijgen. Over enkele maanden houdt de Raad van State een hoorzitting, waar de zaak definitief wordt behandeld.

Reageer op dit artikel