nieuws

Rijkssubsidie voor drie Haagse bouwprojecten

bouwbreed Premium

Rijkssubsidie voor drie Haagse bouwprojecten

den haag – Het ministerie van VROM subsidieert drie spraakmakende bouwprojecten in Den Haag. In totaal krijgt de gemeente bijna 10 miljoen euro. Het geld komt uit het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing (IPSV). Het gaat om de projecten ‘Particulieren vernieuwen Rustenburg-Oostbroek zonder sloop’ (8 miljoen euro), ‘Weg-op-dak-woningen Leidschenveen’ (1,4 miljoen euro) en ‘Co-peratief Zelfbeheer Dibbetstraat’ (450.000 euro). In de wijk Rustenburg-Oostbroek worden aan de hand van idee’n van bewoners woningen aangepast. ‘Door een scala aan wijkmaatregelen wordt de woonkwaliteit van alle inkomensgroepen in Rustenburg-Oostbroek, aanzienlijk verbetert, zo blijkt uit een toelichting van de gemeente. De maatregelen hebben onder meer betrekking op parkeren. Zo krijgt de wijk een ondergrondse parkeergarage. Het project ‘Weg-op-dak-woningen’ bestaat uit tweehonderd eengezinswoningen die een weg op het dak krijgen. ‘Hiervoor voorziet het plan in een aantal rijen woningen aan het begin en eind met hellingbanen om de daken te bereiken’, aldus de gemeente. In de Dibbetstraat wordt door een groep huurders een zelfbeheerorganisatie gevormd. Deze wordt eigenaar van een complex met 64 sociale huurwoningen. ‘De woningen worden casco gerenoveerd en huurders knappen, geheel naar eigen wens, de woning intern op.’ Ondanks het feit dat Den Haag 28,5 miljoen euro subsidie had aangevraagd, is wethouder Hilhorst (ruimtelijke ordening) heel tevreden met de verkregen gelden.

Reageer op dit artikel