nieuws

Registratie vastgoed Amsterdam slecht

bouwbreed Premium

Registratie vastgoed Amsterdam slecht

amsterdam – Het ontbreekt de gemeente Amsterdam aan een betrouwbare vastgoedregistratie. Daardoor is het voor Gemeentebelastingen en het Gemeentelijk Grondbedrijf volkomen onduidelijk of al het vastgoed wel adequaat is geregistreerd, zo schrijft de Rekeningencommissie in het verslag over de jaarrekening 2001. Raadslid W. Codrington, voorzitter van de Rekeningencommissie, spreekt van een al tientallen jaren bestaand probleem. Met de komst van stadsdelen heeft het systeem grote averij opgelopen. Door gebrek aan regie lijkt de centrale stad daar weinig tegen te doen. Er ligt wel een plan voor de bouw van een nieuw Vastgoedregister Amsterdam, maar het college stelt daar geen geld voor beschikbaar. Evenmin is duidelijk of het voorgenomen systeem voldoende bruikbaar zal zijn. De oude vastgoedregistratie veroorzaakt veel overlast. Alle informatie moet steeds worden gecontroleerd.

Reageer op dit artikel