nieuws

Raad van State: TracÈbesluit HSL-Zuid nu wel verkeersveilig

bouwbreed

Raad van State: TracÈbesluit HSL-Zuid nu wel verkeersveilig

den haag – Het tracÈbesluit HSL-Zuid voldoet, met betrekking tot het viaduct in de Hazeldonksestraat in Zundert, aan de eisen van verkeersveiligheid. Dat vindt de Raad van State in Den Haag, die bezwaren van de gemeente Zundert en omwonenden ongegrond heeft verklaard. Eerder werd het tracÈbesluit, na gelijksoortige klachten, door de Raad van State vernietigd met de opdracht aan VROM om de verkeersveiligheid nader te onderzoeken. Het ministerie onderzocht diverse varianten, en heeft vervolgens de meest verkeersveilige uitgekozen. De gemeente Zundert vindt dat de gekozen variant nog steeds niet voldoet aan het ‘Duurzaam veilig’-beleid. Zij ziet het liefst vrijliggende fietspaden, maar volgens de voorzitter is daar nu eenmaal geen ruimte voor. De raad vertrouwt op deskundigenverklaringen, die zeggen dat de verkeersveiligheid niet in het geding komt.

Reageer op dit artikel