nieuws

Provincie bemoeit zich niet met ruzie

bouwbreed

Provincie bemoeit zich niet met ruzie

maastricht – De provincie Limburg heeft geen zin om zich met de ruzie tussen de Noord-Limburgse gemeente Bergen en het naburige Duitse vliegveld Laarbruch te bemoeien. Dat laten Gedeputeerde Staten weten in antwoord op vragen van de D66-statenfractie. Die had GS gevraagd een boze brief van Bergens burgemeester C. Klaverdijk te ondersteunen, waarin deze protesteert tegen de trage afhandeling van 3300 bezwaren vanuit Noord-Limburg tegen dit vliegveld. Die bezwaren zijn al meer dan een jaar geleden ingediend, maar sindsdien hebben de klagers niets meer gehoord. GS willen zich naar eigen zeggen niet met dit conflict bemoeien, omdat Klaverdijk zijn brief niet ter kennisgeving aan de provincie heeft gestuurd. Ook heeft GS gehoord, dat de bezwaren tegen de vergunning door de Duitse overheid pas kan worden behandeld nadat het Oberverwaltungsgericht van de deelstaat Noordrijn-Westfalen een uitspraak heeft gedaan over de opschortende werking van de bezwaren.

Reageer op dit artikel