nieuws

Plan ondergronds parkeren bij Oldehove

bouwbreed Premium

Plan ondergronds parkeren bij Oldehove

LEEUWARDEN ­ De vier coalitiepartijen (CDA, VVD, PvdA en Pal/GroenLinks) van de gemeente Leeuwarden hebben een plan gemaakt voor de bouw van een ondergrondse parkeergarage onder het plein voor de Oldehove, de scheve toren in het centrum. Het gaat om een drielaags garage die plaats biedt aan vijfhonderd auto’s. Het plein, dat nu dient als parkeerterrein, wordt in de toekomst gebruikt als evenemententerrein, zo luiden de plannen. Verder komt er een voetgangersbrug naar de Prinsentuin, het naastgelegen stadspark, zodat er een directe verbinding met de binnenstad ontstaat. De aanleg van een minirotonde complementeert het plan. De totale bouwkosten zijn geraamd op een kleine 20 miljoen euro. In juni presenteerden B&W van Leeuwarden ook een plan voor een ondergrondse parkeergarage bij de Oldehove. Dat ketste toen af omdat de ingangen in de ogen van de raad verkeerd stonden getekend.

Reageer op dit artikel