nieuws

Plan Gelderland niet opnieuw herzien

bouwbreed Premium

Plan Gelderland niet opnieuw herzien

den haag – De Raad van State in Den Haag ziet geen reden om nogmaals te kijken naar bezwaren van Edese natuurverenigingen tegen de herziening van het Streekplan Gelderland. De herziening maakt de bouw van 3500 woningen in het gebied Kernhem mogelijk. De verenigingen zijn van mening dat de uitgevoerde milieu-effectrapportage onvoldoende gegevens bevat om een oordeel te verschaffen over de ingreep. Zij vinden het een ‘juridische misslag’ dat de Raad van State dat in haar vorige uitspraak niet heeft onderkend, en vroegen daarom om herziening van die uitspraak. De voorzitter ziet hier echter geen aanleiding toe, omdat alleen bijzondere omstandigheden kunnen leiden tot heropening van een zaak. Het bijzondere rechtsmiddel is volgens de Raad van State niet bedoeld om de in het ongelijk gestelde partij de gelegenheid te bieden het debat te heropenen.

Reageer op dit artikel