nieuws

Oplichters misbruiken gevolgen storm

bouwbreed

ARNHEM ­ Een voor de politie bekende groep oplichters in de omgeving van Arnhem misbruikt de gevolgen van de zware storm van zondag om bejaarde mensen op te lichten.

De mannen doen zich voor als professionele dakdekkers. Als zij zogenaamd een dak hebben gerepareerd vragen zij abnormaal hoge bedragen voor de klus. De politie heeft maandag diverse meldingen en aangiften binnengekregen van de oplichtingspraktijken, aldus een woordvoerder. Volgens hem komen de dakdekkers met een professioneel ogende bestelbus voorrijden bij oudere mensen. Zij beweren dat zij schade aan daken en dakpannen hebben geconstateerd en bieden aan de zaak te herstellen. In enkele gevallen hebben de mannen gedupeerden gedwongen naar de bank te gaan om geld te halen. In één geval verbaasde personeel van een bank in Velp zich over het grote geldbedrag dat een oudere vrouw wilde opnemen. Toen zij vertelde waar dat voor bestemd was, belde het personeel de politie, die de transactie kon voorkomen. Enkele uren later troffen agenten dezelfde oplichters aan bij een andere bejaarde vrouw, die zelf de politie had gebeld uit argwaan over de rekening van 1200 euro. Volgens de woordvoerder kan de politie de mannen niet oppakken, omdat afspraken over koop en verkoop op zich niet strafbaar zijn. (anp)

Reageer op dit artikel