nieuws

Noorse Bravida koopt branchegenoten

bouwbreed Premium

Noorse Bravida koopt branchegenoten

oslo – Het leidende Noorse installatieconcern Bravida versterkt de greep op de Scandinavische markt met de koop van de drie branchegenoten Semco Danmark AS, Prenad AB en Totalinstallat-ren AB. Laatstgenoemde twee bedrijven werken in Zweden. De nieuwe aanwinsten houden zich vrijwel met dezelfde activiteiten bezig als Bravida zelf, namelijk elektriciteit, water, sanitair, warmte- en ventilatietechniek. Bravida is daarnaast ook actief op de markt voor ict-installatie. Door de aankoop loopt de omzet van het Noorse concern op tot 14 miljard kroon (circa 1,9 miljard euro) en het aantal medewerkers tot 14.900. Dat is ongerekend zo’n 350 miljoen euro en 2300 medewerkers meer dan zonder de in te lijven bedrijven. De verkopende partij is een Deense investeringsmaatschappij, C.W. Obel.

Reageer op dit artikel