nieuws

Mogelijk 195 huizen minder in Kernhem

bouwbreed

Mogelijk 195 huizen minder in Kernhem

ede – De nieuwbouwwijk Kernhem in Ede krijgt mogelijk 195 woningen minder dan aanvankelijk was geraamd. Dat blijkt uit de voortgangsrapportage van over het project. Volgens de gemeente is bij de ontwikkeling van de plannen te weinig rekening gehouden met de ecologische opzet van de wijk. Bij het ontwikkelingsplan van Kernhem werd uitgegaan van 3500 woningen in het gebied, dat is opgedeeld in drie bouwvlakken. Gekozen werd voor de aanleg van een groene wijk, waarbij rekening wordt gehouden met het verloop van het water. Dit had tot gevolg dat bij de concrete planontwikkeling van het eerste deel, bleek dat er geen ruimte was voor 13 procent van de geplande huizen. Om de ecologische structuur van de wijk niet aan te tasten met hoogbouw, zoekt de gemeente nu naar een andere oplossing. In het tweede deel van Kernhem, dat nu in ontwikkeling is, komen mogelijk enkele maisonnettewoningen en appartementen met meerdere lagen. Ook geconcentreerder bouwen in de andere twee bouwdelen kan volgens de gemeente meer ruimte opleveren.

Reageer op dit artikel