nieuws

Meppel gaat nieuw gemeentehuis bouwen

bouwbreed Premium

Meppel gaat nieuw gemeentehuis bouwen

MEPPEL – Eind volgend jaar start de bouw van een nieuw gemeentehuis in Meppel. Het oude gemeentehuis is te klein en voldoet niet aan de eisen. Daarom wordt het gesloopt en komt er op dezelfde plaats een groter gebouw dat is ontworpen door architectenbureau Kraaijvanger-Urbis in Rotterdam. Het nieuwe gemeentehuis meet een kleine 2000 vierkante meter en krijgt een vloeroppervlak van 8500 vierkante meter. Dit is 3500 vierkante meter groter dan het oude gebouw. De nieuwbouw is lang en slank en geeft een doorzicht op het park aan de achterzijde. Het gebouw telt vier bouwlagen. De gevel bestaat uit een doorlopend patroon van horizontale aluminium lamellen. Het huidige gemeentehuis is te klein, waardoor een deel van het personeel in noodgebouwen is ondergebracht. Tijdens de sloop en de nieuwbouw gaat een ander deel naar een nabijgelegen belastingkantoor dat de gemeente heeft gekocht. Daarnaast komt waarschijnlijk nog een tijdelijke locatie. Wie het nieuwe gemeentehuis gaat bouwen en wat de bouwkosten zijn, is nog niet bekend. Het nieuwe gebouw moet in 2005 klaar zijn.

Reageer op dit artikel