nieuws

Mecanoo in race voor Eurobank

bouwbreed Premium

Mecanoo in race voor Eurobank

luxemburg ­ Architectenbureau Mecanoo uit Delft is geselecteerd voor het ontwerp van de uitbreiding van de Europese Investeringsbank in Luxemburg. Twee Duitse bureaus zijn eveneens uitverkoren. Mecanoo behoort tot een groep van oorspronkelijk 56 mededingers die via een selectieprocedure al uitgedund was tot elf inzenders. Het nieuwe hoofdkantoor van de EIB wordt naast het huidige onderkomen op het Kirchbergplateau gebouwd. Het in twee fasen te bouwen complex krijgt een omvang van 65.000 vierkante meter. Na afronding van de eerste fase biedt het gebouw 350 arbeidsplaatsen. In de volgende stap volgt uitbreiding naar 750 werknemers. Het plan van Mecanoo bestaat uit twee organische volumes die als twee handen in elkaar grijpen en zo één complex vormen. De volumes zijn via twee corridors in het landschap met elkaar verbonden. Leidraad voor het ontwerp is de integratie van duurzame ecotechnologie. Dankzij het atrium kan het gebouw energievriendelijk worden verwarmd en geventileerd.

Reageer op dit artikel