nieuws

Managers vertrouwen op hun ëbuikgevoelí

bouwbreed Premium

Managers vertrouwen op hun ëbuikgevoelí

huizen – Topmanagers weten niet wat er in hun eigen bedrijf gebeurt, zijn afhankelijk van derden en nemen beslissingen op ëbuikgevoelí. Dat zijn enkele conclusies uit het woensdag gepresenteerde onderzoek onder 135 Nederlandse topmanagers van bedrijven met vijfhonderd werknemers of meer. Het onderzoek werd gehouden tussen juli en september, in opdracht van softwareleverancier SAS Nederland. Bijna alle ondervraagden beseffen dat er meer informatie in de onderneming zit dan waar zij over beschikken. Meer dan de helft zegt dan ook beslissingen te nemen zonder dat over voldoende informatie te beschikken. Ze vertrouwen op hun ëbuikgevoelí. Inzicht in de boekhouding is een van de punten waarover veel topmensen niet tevreden zijn.

Reageer op dit artikel