nieuws

Limburg herziet dwangsom BAG Stein

bouwbreed Premium

Limburg herziet dwangsom BAG Stein

stein – Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg hebben de dwangsom die zij eerder oplegden aan afvalverwerkingsbedrijf BAG in Stein fors verminderd. BAG heeft inmiddels voldaan aan een aantal eisen van de provincie. Van de acht opgelegde lasten onder dwangsom trekken GS er nu vier in, en van de vier resterende lasten wordt de hoogte van de dwangsom verlaagd. Bovendien krijgt het bedrijf langer de tijd overtredingen ongedaan te maken waarvoor eerder een dwangsom was opgelegd. Het ging om overtredingen van de Wet milieubeheer en de Provinciale milieuverordening, waarvoor BAG eerder een rekening van 1,6 miljoen euro gepresenteerd kreeg. De provincie nam dit besluit maandag na een uitspraak van de Raad van State, waarbij BAG in bezwaar was gegaan.

Reageer op dit artikel