nieuws

Licht uit bij Sphinx Technical Ceramics

bouwbreed

Licht uit bij Sphinx Technical Ceramics

maastricht ­ Koninklijke Sphinx heeft besloten de stekker eruit te trekken bij dochter Technical Ceramics (STC). Voor 1 januari moeten de deuren dicht. De sluiting betekent een verlies van ongeveer negentig arbeidsplaatsen. De keramiekfabrikant heeft twee redenen voor de sluiting. STC maakt keramische productiematerialen voor de keramische industrie. Dat past niet in de core­business van moeder Sphinx, die voor de consumentenmarkt werk. Daarnaast is STC al meer dan tien jaar verliesgevend en is er geen enkel perspectief op herstel. Het bedrijf is technologisch verouderd en de internationale concurrentie is sterk. Pogingen om het bedrijf te verkopen zijn gestrand op de zekerheden die potentiële kopers wilden hebben.

Reageer op dit artikel