nieuws

Leeuwarden staakt zoektocht naar bom

bouwbreed Premium

Leeuwarden staakt zoektocht naar bom

leeuwarden ­ De gemeente Leeuwarden stopt voorlopig met het zoeken naar de vliegtuigbom uit WOII die vermoedelijk ergens langs de Jelsumerstraat moet liggen. Zes maanden lang is geprobeerd de bom met speciale technieken te vinden. Zonder resultaat. Aanleiding van de zoektocht zijn de nieuwbouwplannen die de GGZ heeft op de Jelsumerstraat. Duidelijk is wel dat de bom niet ligt onder de beoogde bouwlocatie. Door trillingsvrij te heien is er geen gevaar dat de blindganger tot ontploffing komt, mocht die nog in de buurt liggen, stellen de experts. De GGZ wacht al een jaar op de bouwstart. De zoektocht wordt wellicht later vervolgd als er zich nieuwe bouwplannen aandienen voor het braakliggende terrein. De opsporingskosten bedragen 1,5 miljoen euro. Daarvan komt 80 procent voor rekening van het Rijk.

Reageer op dit artikel