nieuws

Kunstenaar roept op tot bouw van forten

bouwbreed Premium

Kunstenaar roept op tot bouw van forten

amsterdam – Nederland moet zich voorbereiden op een invasie, om te beginnen door fortificaties te bouwen langs de kust. Deze oproep staat op een website van Ron Peperkamp uit Amsterdam. De kunstenaar is onder andere bekend van het bakken van 20.000 broden voor een monument op de Afsluitdijk en de bouw van het glazen huis in de wijk Kersenboogerd in de gemeente Hoorn. Het initiatief is een reactie op het voorstel voor de ëinvasiewetí, die op 6 juni is aangenomen door de Amerikaanse Senaat. De wet zegt dat de Verenigde Staten militair mogen ingrijpen in Nederland, als het Internationale Gerechtshof in Den Haag Amerikanen gevangen houdt. Dat is volgens het internationaal recht zoveel als een oorlogsverklaring, aldus de site www.hogerhand.nl. Met het bouwen van fortificaties op het strand wil de groep rond Ron Peperkamp uitbeelden, dat Nederland de oorlogsverklaring van de Verenigde Staten serieus neemt. ëHogerhandí nodigt Nederlanders uit om deel te nemen aan het bouwen van forten. ìAls burgers nemen wij zelf de verdediging ter handî, aldus de website. Daarop staat ook een oproep om geld of bouwmaterialen zoals zandzakken te doneren.

Reageer op dit artikel