nieuws

Korting op nieuwe huizen Kanaleneiland

bouwbreed Premium

Korting op nieuwe huizen Kanaleneiland

utrecht – Projectontwikkelaar Maarssen Bouwbedrijf (MBB) verkoopt elf nieuwbouwwoningen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland met 15 procent korting, op voorwaarde dat bij verkoop van het huis binnen 15 jaar de helft van de winst voor MBB is. Als de woning in dezelfde periode in waarde daalt, koopt MBB het huis terug voor de huidige verkoopprijs. MBB past de bijzondere verkoopconstructie toe omdat de elf eengezinswoningen voor de oorspronkelijke prijs – 190.000 tot 240.000 euro – onverkoopbaar bleken. De wijk Kanaleneiland, waar veel buitenlanders wonen, kampt met grote problemen. De duurdere koopwoningen moeten de monotone structuur van huurflats doorbreken. Inmiddels zijn twee woningen verkocht en rust op vier een optie. MBB verwacht dat de verkoop nu een stuk vlotter zal gaan. De winst voor de ontwikkelaar zal ‘minimaal’ zijn, aldus J. van de Kraats van MBB. ‘De gemeente is verder niet bereid financieel bij te springen, bijvoorbeeld door de grondprijs te verlagen.’ Van de Kraats vergelijkt de huidige verkoopconstructie met de Maatschappelijk Gebonden Eigendom-constructie zoals corporaties die hanteren. ‘Dit was voor ons een pilotproject, maar ik denk dat we niet snel weer zoiets gaan doen.’

Reageer op dit artikel