nieuws

Kamp mag in huidige kabinet niet verder met Vijfde nota

bouwbreed

den haag ­ Het huidige demissionaire kabinet mag de Vijfde nota niet verder uitwerken. De Tweede Kamer heeft het onderwerp namelijk controversieel verklaard. De behandeling van de Spoedwet wegverbreding is niet beoordeeld, omdat deze nog niet bij het parlement is ingediend.

Afgelopen week hebben de diverse vaste Kamercommissies vergaderd over controversieel te verklaren onderwerpen. Dat wil zeggen dat de volksvertegenwoordiging die te belangrijk vindt om te laten behandelen door een demissionair kabinet. De Spoedwet wegverbreding van minister De Boer (verkeer) ontspringt nog even de dans. Een oordeel hierover was volgens de Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat nog niet mogelijk, omdat de wet haar nog niet heeft bereikt. Deze ligt namelijk nog voor advies bij de Raad van State. Het uitstel van de Vijfde nota betekent dat deze het vierde kabinet mee gaat maken. De eerste versie is opgesteld door minister De Boer (VROM). Toen kwam opvolger Pronk met een hele eigen versie en de nu demissionaire minister Kamp kan zijn aanpassing in deze regeerperiode niet meer afmaken. De herziening van de Wet ruimtelijke ordening is een lopend project en mag alszodanig doorgaan. De Wet voorkeursrecht gemeenten is niet controversieel en wordt dan ook gewoon behandeld.

Reageer op dit artikel