nieuws

Kamp geeft geld voor 37 plannen

bouwbreed Premium

Kamp geeft geld voor 37 plannen

den haag – Minister Kamp (VROM) geeft 52 miljoen euro aan 22 projecten en vijftien plannen voor stedelijke vernieuwing. Het geld komt uit het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing. Het bedrag gaat naar acht grote en veertien kleine projecten die als voorbeeld dienen voor andere gemeenten die werken aan stedelijke vernieuwing. Het meeste geld, 9,2 miljoen euro, gaat naar de nieuwbouw via particulier opdrachtgeverschap op het oude slachthuisterrein in Leiden. In Amsterdam zijn twee projecten uitverkoren, namelijk het de Westergasfabriek vanwege het groen in de stad en de monumentale tramremise in de Kinkerbuurt dat ontmoetingscentrum wordt. In Groesbeek en Den Helder krijgt het stadshart een opknapbeurt. De andere drie projecten zijn de Tarwewijk in Rotterdam, de Heuvel in Breda en Rustenburg in Den Haag dat op basis van ideeÎn van bewoners wordt opgeknapt zonder sloop. Het programma keert jaarlijks terug. Voor de komende jaren staat het bedrag al vast. Vanwege de bezuinigingen heeft Kamp echter al in de begroting rekening gehouden met een vermindering van het totale budget voor de stedelijke vernieuwing vanaf 2005.

Reageer op dit artikel