nieuws

Hurks Holding verandert naam in Hurks Bouwgroep

bouwbreed

eindhoven – Hurks Holding heeft besloten zijn naam te wijzigen in de Hurks Bouwgroep. De nieuwe naam moet duidelijker aangeven wat de kernactiviteiten van de Eindhovense onderneming zijn.

ìHurks Holding was gewoon te onduidelijkî, licht directievoorzitter G. Hurks de naamswijziging toe. ìHolding, wat zegt dat nou? Dat kan net zo goed gaan over een bedrijf dat wasknijpers maakt. Met de toevoeging Bouwgroep geven we heel duidelijk aan dat we actief zijn in de bouwsector.î Hurks spreekt van een kleine ingreep. De namen van de twaalf bedrijven die onderdeel uitmaken van de bouwgroep veranderen niet. ìEigenlijk hebben we alleen wat nieuwe kaartjes moet drukken en nieuw briefpapier moet laten maken. Geen kostbare aangelegenheid al met al. De Eindhovense aannemer zegt nog steeds te streven naar een overname van een bouwbedrijf met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro, om zo zijn eigen positie te versterken. Hurks zelf heeft een omzet van ongeveer 200 miljoen euro.

Markt

ìWe zijn nog steeds in gesprek met bedrijvenî, zegt Hurks. ìMaar de markt is wel wat rustiger geworden. Kopende partijen zijn door de verslechterde bouwconjunctuur voorzichtiger geworden. Verkopende partijen menen echter dat ze nog steeds de prijzen van een, twee jaar geleden kunnen vragen.î Hurks lijfde onlangs nog Centen Bouwmaterialen uit Wanroij in. De toeleverancier voegt zes miljoen euro omzet toe aan Hurks.

Reageer op dit artikel