nieuws

Hout- en Bouwbond CNV houdt vast aan looneis

bouwbreed Premium

odijk – De Hout- en Bouwbond CNV houdt vast aan een looneis van tussen 2,25 en 3,5 procent. Hiermee distantieert de christelijke vakbond zich van CNV-voorzitter D. Terpstra die deze week liet weten dat hij wilde afzien van loonsverhoging om zo ruimte te scheppen voor een verhoging van de pensioenpremies.

Veel pensioenfondsen verkeren momenteel in de problemen als gevolg van de dramatische koersdalingen op de aandelenmarkten. Een belangrijk deel van het vermogen van de fondsen zit in aandelen en verliest hierdoor in hoog tempo zijn waarde. Verhoging van de pensioenpremies is een voor de hand liggende methode om de tekorten aan te vullen. G. Wildeman, vice-voorzitter van de Hout- en Bouwbond, denkt met instemming van de bondsraad dat de pensioenfondsen in de branche het goed doen en dat er daarom geen reden is om de looneis naar beneden bij te stellen. Ook Terpstraís voorstel om de loonsverhoging door een eenmalige uitkering te vervangen, ziet Wildeman niet zitten. Sectorbestuurder M. Post van de Hout- en Bouwbond vindt dat CNV-voorzitter Terpstra voor zijn beurt heeft gesproken. ìJe moet niet je looneis op tafel leggen, terwijl de bonden daar nog over moeten beslissen.î

Reageer op dit artikel