nieuws

Historische huisjes in Tilburg gesloopt

bouwbreed

Historische huisjes in Tilburg gesloopt

tilburg ­ Binnen een paar weken worden twee voormalige wevershuisjes in Tilburg gesloopt. Ze moeten plaatsmaken voor appartementen en kantoren. De huizen stammen uit 1900 en zijn al jaren onbewoonbaar. Ze hebben geen monumentenstatus. Tilburg heeft een rijk verleden als textielstad. De industrie is grotendeels verdwenen. Er staan nog wel wevershuisjes die herinneren aan die periode. Sommige hebben een beschermde status. Dat geldt niet voor de huizen waarvoor nu een sloopvergunning is afgegeven. Er ontstond opschudding, omdat het college het advies van de monumentencommissie naast zich neerlegde om het pand te behouden en op de gemeentelijke monumentenlijst te zetten.

Reageer op dit artikel