nieuws

Heijmans heft beslag op Gelredome op

bouwbreed

Heijmans heft beslag op Gelredome op

arnhem – Bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen, die in 1999 beslag had gelegd op de grond van Gelredome, heeft het beslag op laten heffen. Het stond namelijk de herfinanciering voor miljoenen van het stadion in de weg, terwijl het beslag op de grond een claim van 220.000 als reden heeft. Vorige maand werden de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem het eens over een reddingsplan voor het stadion Gelredome. Volgens dat plan verstrekt de provincie een lening van 4,45 miljoen euro, de gemeente van 7,95 miljoen euro, en koopt Arnhem bovendien de omliggende grond van Gelredome voor 6,82 miljoen euro. Zonder de noodfinanciering gaat het stadion failliet. Het beslag dat de reddingsactie in de weg stond, legde Heijmans op omdat het Rosmalense bedrijf bij de bouw van Gelredome minder klei kon afgraven dan gedacht. Er was 90.000 kubieke meter klei aan werk beloofd, maar er zat maar de helft in de grond. Heijmans wil de misgelopen 220.000 euro inkomsten toch hebben. Hoewel er geen beslag meer op de grond ligt, blijft de claim overeind. Een onderzoek van een arbitragecommissie moet nog uitmaken of het bedrag betaald moet worden.

Reageer op dit artikel