nieuws

Handelsbedrijf CRH onder druk wegens asbest

bouwbreed Premium

Handelsbedrijf CRH onder druk wegens asbest

DUBLIN – Het Ierse bouwmaterialenconcern CRH staat onder druk wegens claims voor asbestschade in de Verenigde Staten. Maandag daalden de aandelen CRH op de beurs van Dublin met 16 procent. CRH heeft toegegeven dat zijn Amerikaanse dochters in zeker 244 claimzaken zijn genoemd. Het betreft persoonlijke schade door producten die door andere bedrijven zijn gefabriceerd, maar via CRH-vestigingen verkocht. De onderneming heeft tot nu toe 33 zaken, voor bij elkaar 80.300 dollar, buiten de rechter om geregeld. CRH heeft direct een verklaring uitgegeven waarin het stelt ëdat de claims op niets zijn gebaseerd. Wij hebben in dit soort zaken nog nooit een uitspraak in ons nadeel meegemaakt. Gezien de aard van de lopende zaken, verwachten we dat de financiÎle resultaten, winst of kasstroom niet negatief zal worden beÔnvloedí. In Nederland bezit CRH Gamma-bouwmarkten en bedrijven als Bouwmaat, Bouwmaterialen, Dycore, Struyk Verwo, Syntec, Kelders Dakbedekking en Garfield aluminium profielen.

Reageer op dit artikel