nieuws

Handboek houtskeletbouw vernieuwd

bouwbreed

Handboek houtskeletbouw vernieuwd

den haag ­ De Stichting bouwresearch (SBR) heeft het handboek Houtskeletbouw aangepast. Dat was nodig wegens de invoering van het Bouwbesluit 2003. In het vernieuwde handboek is rekening gehouden met de belangrijkste wijzigingen, waaronder aanpassingen van de verdiepinghoogte, trappen, binnendeuren, contactgeluidsisolatie, de lineaire warmtedoorlatingscoëfficiënt en de afschotisolatie. De verdiepinghoogte gaat van 240 naar 260 centimeter, de trappen worden ‘lui’, dat wil zeggen dat ze minder steil omhoog gaan, de binnendeuren bij woonfuncties worden hoger en de contactgeluidsisolatie gaat omhoog. De lineaire warmtedoorlatingscoëfficiënt wordt opgenomen in de berekening van de EPC en de afschotisolatie wordt verzwaard. Het handboek is via de website www.sbr.nl van SBR te bestellen.

Reageer op dit artikel