nieuws

Groningen helpt Europapark

bouwbreed

groningen ­ De gemeente Groningen past komend jaar 3,4 miljoen euro bij voor de aanleg van wegen, groen en overige voorzieningen in de wijk Europapark, waar medio volgend jaar ook het nieuwe multifunctionele FC Groningen­stadion Euroborg moet verrijzen.

Uit de deze week gepresenteerde Gemeentebegroting 2003 blijkt dat, los van de nieuwste problemen rond de financiering van de Euroborg, de inrichting van het Europapark niet geheel kan worden betaald uit opbrengsten van de grond. In de Gemeentebegroting 2003 wordt nog met geen woord gerept over de meest recente financiële struikelblokken bij de Euroborg, waarover Cobouw eerder deze week al berichtte. Na de nodige versoberingen in het bouwplan resteren nog steeds aanzienlijke financiële gaten in de exploitatie. Het plotseling terugtrekken van verhuurder SIG Real Estate, die in eerste instantie opteerde voor 5500 vierkante meter kantoorruimte in de Euroborg, helpt daarbij niet mee. Ook de patstelling rond het al dan niet vestigen van een Jumbo Supermarkt in het complex doet de exploitatie geen goed. Het lijkt uitgesloten dat Groningen opnieuw wil opdraaien voor gaten in de exploitatie. In de hele opzet van de Euroborg is al een aanzienlijke schuldsanering van voetbalclub FC Groningen opgenomen.

Reageer op dit artikel