nieuws

Groen licht voor zorgcentrum Zuidhorn

bouwbreed Premium

Groen licht voor zorgcentrum Zuidhorn

ZUIDHORN – De politiek van Zuidhorn heeft ingestemd met de nieuwbouw van een verpleeghuis aan de oostkant van de gemeente. De oude verpleeghuizen De Westerburcht en het Zonnehuis zijn verouderd. Het nieuwe zorgcentrum wordt 6 hectare groot en bestaat uit 120 seniorenwoningen, een verpleeghuis met 180 eenpersoonskamer, een restaurant, een dienstencentrum, winkeltjes en een dagbehandeling en -opvang. ìDe bouw van het centrum kost 35 tot 40 miljoen euroî, schat I. Bergsma-Bijstra, lid van de raad van bestuur van Zonnehuis. Daarnaast moet de straat naar het nieuwe complex worden omgelegd en komt er een tunnel onder het spoor. ìDit is nodig om het centrum goed bereikbaar te maken voor de bewoners.î De kosten hiervan zijn ongeveer 10 miljoen euro. Een zorgcentrum is nodig omdat de oude verpleeghuizen niet meer aan de normen voldoen. Zo verblijven bewoners nog in twee-, drie- en vierpersoonskamers.

Reageer op dit artikel