nieuws

Gietmortel maakt van gevoegde historische bestrating ÈÈn geheel

bouwbreed Premium

neum¸nster – Maxit, onderdeel van Heidelberg Cement, levert onder het nummer 910 een gietmortel voor bestratingsvoegen.

De bestrating in historische binnensteden is niet zelden het onderwerp van discussie. Soms gaat de voorkeur uit naar open voegen, zodat regenwater in de ondergrond kan dringen en zo verdroging mede bestrijdt. Soms zijn gesloten voegen gewenst, omdat de bestrating daarmee een hogere belasting kan weerstaan en langer heel blijft. Open voegen van ëhistorische bestratingí worden volgens directeur A. Fittschen van Maxit Baustoffwerke Buxtehude met zand of bitumen gevuld. Die voegen zijn in het laatste geval erg zacht en worden in het eerste snel uitgewassen. Zonder voegen komen de stenen los te liggen en bewegen ze met het verkeer mee, zodat de bestrating beschadigt. Het product 910 van Maxit doet geen afbreuk aan het aanzien van het bestratingsmateriaal. Het materiaal wordt nat opgebracht en in vorm gebracht. Na het uitharden wordt de bestrating nabehandeld met het product 910 HD 5. Dat verwijdert de mortelfilm van de straatstenen. Het resultaat laat een verharding uit stenen net zolang meegaan als een bestrating uit andere materialen. Door de mortel vormt de bestrating een geheel die voor kabel en rioolwerken moet worden opengezaagd of gebroken.

Reageer op dit artikel