nieuws

ëWie betaalt, bepaaltí(2)

bouwbreed

ëWie betaalt, bepaaltí(2)

Interimvoorzitter Ed Maas van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) zag menig miljoenenproject stranden in de formica burelen van gemeenten en provincies. Begin dit jaar had de Rotterdamse projectontwikkelaar er genoeg van. Hij doneerde daarom wat tonnetjes aan de LPF. Als de ambtenaren niet willen horen, dan moeten ze maar voelen. ìWie betaalt, bepaaltî, is het motto van de selfmade man. Afgelopen zaterdag wond Maas geen doekjes om zijn levensfilosofie. Met steun van de door hemzelf in het zadel geholpen regiobestuurders reikte hij LPF-fractievoorzitter Harry Wijnschenk de gifbeker aan. De jongeman had het gewaagd Maas te beledigen. De miljonair zou vastgoedvrienden op de kandidaatlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart volgend jaar proberen te zetten. De interimvoorzitter heeft de beschuldigingen nooit weerlegd. Wel was de man diep beledigd. Maas eiste excuses van de fractieleider. Die kwamen niet. En dus wordt de opstandige uitzendkracht nu vriendelijk verzocht om de ëOnderneming Maasí te verlaten. Een verzoek, want hoewel Maas heeft betaald kan hij Wijnschenk niet ontslaan. Dat doet de fractie. Bakkeleien met doorgewinterde ambtenaren of onervaren politici, de Rotterdammer pakt het met even veel energie op. Of zijn investering ooit het verwachte rendement oplevert? Wat dat betreft zijn ambtenaren betere tegenstanders. Die begrijpen tenminste wat te doen wanneer Maas zijn miljoenen laat rollen. Dan start je gewoon een nieuwe procedure.

Reageer op dit artikel