nieuws

Energieprijs Novem voor corporaties

bouwbreed

Energieprijs Novem voor corporaties

utrecht – Woningcorporaties die innovatieve energiebesparende maatregelen toepassen bij dagelijks beheer, grootschalige renovatie of nieuwbouw maken kans op de Positieve Energie Prijs (PEP). De prijsvraag is een initiatief van Novem in opdracht van het ministerie van VROM. Het doel van de PEP is het bevorderen van kennis over de mogelijkheden van energiebesparende projecten. In principe komt elk project van woningbouwcorporaties waarbij energiebesparing een rol speelt in aanmerking. Maar als de energiebesparende maatregelen aansluiten op themaís uit het Nationaal Akkoord Wonen (NAW) zoals verhuurbaarheid, gezondheid en inspraak van bewoners, maken corporaties meer kans op de hoofdprijs. Doorslaggevend voor de jury zal de mate zijn waarin het energiebesparingspotentieel wordt benut en de mogelijkheid dit te vertalen naar nationaal niveau. De winnende corporatie ontvangt een kunstwerk dat symbool staat voor de prijs en vierduizend euro, te besteden aan zonnecollectoren. Meedingen naar de PEP is mogelijk tot 23 oktober.

Voor meer informatie: secretariaat PEP telefoon 023-5374737 of www.pep.novem.nl .

Reageer op dit artikel