nieuws

Elastische isolatie van oud papier

bouwbreed Premium

Elastische isolatie van oud papier

BRUMMEN- Warmteplan BVuit Brummen, leverancier van isolatiesystemen van Homatherm, introduceert een elastische isolatieplaat van gebruikt papier. De Flex CL40, die de eerste generatie Homatherm-platen vervangt, voelt zacht aan en is met standaard gereedschap stofvrij te snijden. Door zijn buigzaamheid is Flex CL40 snel aan te brengen en worden maatafwijkingen in een constructie blijvend uitgevuld. De plaat kan worden toegepast in elke constructie waar op dit moment glaswoldeken wordt toegepast, bijvoorbeeld daken, vloeren, plafonds, wanden en gevels in burgerlijke en utiliteitsbouw en in renovatie. De isolatieplaat bestaat voornamelijk uit gerecycled papier en wordt met weinig energie lozing- en emissievrij geproduceerd. Gedurende de levensloop blijft de CO2 in het materiaal opgesloten. Tests van TNOzouden hebben uitgewezen dat 9,5 centimeter Homatherm dezelfde isolerende eigenschappen heeft als 26 centimeter minerale wol of 14,5 centimeter beton.

Reageer op dit artikel