nieuws

Eden Project gaat ‘dome’ bouwen

bouwbreed Premium

Eden Project gaat ‘dome’ bouwen

st. austell – Het Eden Project in het Engelse Cornwall, dat is bedacht door de Nederlander Tim Smit, krijgt een derde dome met deze keer een woestijnklimaat. Ook komen er een groot educatiegebouw, meer overdekte wandelwegen en een centrum voor veldonderzoek. Eden omvat al twee tientallen meters hoge domes met een tropisch en een subtropisch landschap. Het project is sinds de opening in februari een van de grootste toeristentrekkers van heel Engeland met meer dan 1,3 miljoen bezoekers. De nieuwe koepel is ook nodig om de grote bezoekersstroom op zomerse dagen enigszins in goede banen te leiden. Smit: ‘Het gaat ons niet om nog meer bezoekers, eerlijk gezegd hebben we er nu wel genoeg.’ Eden is met de regionale spoorwegen in Cornwall in gesprek over een mogelijke ontsluiting per spoor. De eerste twee domes, metalen constructies met een speciale plastic afdeklaag waarvan de grootste een diameter heeft van 100 meter, zijn gebouwd door een joint venture van Sir Robert McAlpine en Alfred McAlpine. Aangenomen wordt dat deze aannemers ook de nieuwe koepel gaan bouwen.

Reageer op dit artikel