nieuws

E-catalogus voor bouwproducten in gebruik

bouwbreed Premium

den bosch – BuildingPlaza heeft PTC’s e-catalogus Windchill Partslink in gebruik genomen. In de webgebaseerde catalogus zijn duizenden uitgebreid omschreven bouwelementen opgenomen.

De e-catalogus toont inkopers en calculatoren op basis van opgegeven criteria het aanbod aan relevante bouwproducten en -elementen inclusief prijzen, leveranciersinformatie, productspecificaties en achtergrondinformatie. Zo kunnen ze op basis van gebruikseigenschappen de producten vergelijken en selecteren. Windchill Partslink wordt geÏntegreerd met het inkoopplatform van BuildingPlaza en de bestaande calculatiepakketten. BuildingPlaza werd in 2000 als zelfstandige onderneming vanuit bouwconcern ASVB opgericht om het inkoopproces van twintig aangesloten bouwbedrijven te verbeteren. Het moest een platform bieden, waarop de bouwbedrijven zelf specificaties kunnen ingeven en uit de alternatieven de benodigde artikelen van leveranciers bestellen. BuildingPlaza ontwikkelde zelf eerst een ruwe versie van het beoogde systeem en ging later in zee met softwarebedrijf PTC, dat Windchill Partslink levert. De implementatie van Windchill Partslink nam in totaal nog geen twee maanden in beslag. Windchill Partslink is een webgebaseerde, interactieve productcatalogus waarin items kunnen worden geregistreerd en die tevens content kan verwerken als 3D CAD-modellen. PTC, genoteerd op de technologiebeurs Nasdaq ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt software, waarmee fabrikanten producten snel op de markt kunnen brengen.

Reageer op dit artikel