nieuws

Doden en gewonden in staalfabriek België

bouwbreed Premium

Doden en gewonden in staalfabriek België

seraing – Een explosie in een cokesfabriek van het Belgische staalconcern Cockerill Sambre in Seraing bij Luik zijn gisterochtend twee personen om het leven gekomen. Meer dan twintig gewonden liggen in ziekenhuizen in de omgeving, onder wie enkelen in kritieke toestand. De ontploffing is vermoedelijk ontstaan door een opeenhoping van gas in een oven. Veel werknemers van het 200 personeelsleden tellende bedrijf zijn in shocktoestand naar huis gegaan. De productie blijft zeker tot woensdagochtend stilliggen. De vakbond wijt het ongeluk aan de gebrekkige veiligheidssituatie en besparingen op personeel. De afgelopen maanden kwamen binnen het bedrijf ook al twee werknemers om het leven door elektrocutie.

Reageer op dit artikel